Blog

Lees hier onze blog-artikelen over het vergelijken van boekhoudpakketten. De blogs helpen u bij het maken van de beste keuze.

boekhouden-excel-boekhoudpakket

Sommige ondernemers zweren erbij; boekhouden in Excel. Het kost niets en als u een beetje handig bent, heeft u het zo geregeld. Er zitten echter ook veel nadelen aan een boekhouding in Excel. Zeker als u dit vergelijkt met een boekhoudpakket.

de-boekhouding-van-uw-webshop

Een eigen webshop runnen; het lijkt zo gemakkelijk. U heeft een uniek product en wilt dit graag online verkopen. U maakt uw eigen webshop en start met de verkoop. Er komt echter nog meer kijken bij het runnen van een webshop dan alleen een goed product en een mooie website.

boekhouder-nodig-of-niet

Steeds meer ondernemers doen hun boekhouding zelf met behulp van een (online) boekhoudpakket. Over het algemeen is boekhoudsoftware vrij eenvoudig in gebruik, maar zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis blijft de boekhouding toch een lastig onderdeel van het ondernemerschap. De vraag is dan ook; is een boekhouder noodzakelijk of toch niet?

urenregistratie-online-boekhoudpakketten

Het bijhouden van gewerkte uren is belangrijk voor ondernemers. Kies daarom voor een online boekhoudpakket met een gemakkelijke urenregistratie.

btw-aangifte-thumb

Als ondernemer bent u in Nederland (meestal) verplicht om btw-aangifte te doen. Lastig, tijdrovend en niet bepaald het leukste aspect van het ondernemerschap. Met een goed boekhoudpakket wordt het doen van de btw-aangifte echter een fluitje van een cent.

automatiseer-uw-boekhouding-met-koppelingen

Boekhouden is niet het leukste aspect van een eigen onderneming. Met een online boekhoudprogramma kunt u echter veel tijd en moeite besparen. Koppel uw boekhoudpakket aan uw bank, webshop, betalingsmiddelen en incassobureau en houd tijd over voor uw onderneming.

relaties-beheren-in-uw-boekhoudpakket

Boekhoudpakketten doen meer dan alleen het bijhouden van uw administratie. Sommige pakketten bieden ook de mogelijkheid om online uw relaties te beheren.

vergelijk-boekhoudpakketten-bankkoppeling

Een online boekhoudpakket neemt veel werk uit handen. De boekhouding is grotendeels geautomatiseerd door verschillende koppelingen. Eén van de belangrijkste koppelingen is de bankkoppeling.

kilometerregistratie-vergelijk-boekhoudpakketten

In een boekhoudpakket heeft u een overzicht van uw administratie, relaties, facturen, offertes en uren. Maar ook de gereden kilometers kunnen in de meeste boekhoudprogramma’s eenvoudig worden bijgehouden.

veilig-online-boekhouden

Online boekhouden is voor veel ondernemers een uitkomst. Ze kunnen eenvoudig zelf, thuis de boekhouding doen. Een accountant of boekhouder is in veel gevallen overbodig en zo besparen zzp’ers, mkb’ers, starters, verenigingen en stichtingen tijd en geld. Maar zijn er ook risico’s verbonden aan boekhouden in de cloud?

ubl-facturen-vergelijk-boekhoudpakketten

Steeds meer boekhoudpakketten maken gebruik van UBL-bestanden. Maar wat is een UBL-bestand? En wat kunt u er mee? Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet.

online-samenwerken-accountant-boekhouder

Met een online boekhoudpakket bespaart u tijd en geld. In de meeste gevallen kunt u de boekhouding alleen doen, maar soms is het fijn als er een professional meekijkt.

eerste-hulp-bi0j-boekhouden

Boekhouden is, zelfs met een goed boekhoudpakket, soms erg lastig. Goede informatie en hulpfuncties zijn dan erg belangrijk. Wij hebben de belangrijkste hulpfuncties op een rij gezet.

online-offline-boekhouden

Een belangrijke afweging bij de keuze voor een boekhoudpakket; gaat u offline of online boekhouden? Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.

kies-het-juiste-boekhoudpakket

Het aantal aanbieders van boekhoudsoftware is de laatste jaren explosief gegroeid en dat maakt de keuze voor het juiste pakket erg lastig. Wij hebben daarom 10 tips en vragen opgesteld die u helpen bij het maken van de beste keuze

functionaliteiten-boekhoudpakketten

Wanneer men een keuze maakt voor een boekhoudpakket is het belangrijk om een aantal wensen voorafgaand op papier te zetten. Wij hebben een aantal functionaliteiten voor u op een rijtje gezet.