Automatiseer uw boekhouding

Met een online boekhoudprogramma automatiseert u eenvoudig de boekhouding. Berekeningen geschieden automatisch, facturen worden direct verwerkt in de boekhouding en de btw wordt ook voor u bijgehouden. Aan het einde van een boekingsperiode hoeft u de gegevens alleen nog te controleren.

Koppelingen met uw boekhouding

Om uw boekhouding nog verder te automatiseren gebruikt u koppelingen tussen verschillende instanties en uw boekhoudpakket. Denk hierbij aan koppelingen met rapportagesoftware, incassobureaus, uw webshop en uw bank.

Koppel uw boekhoudpakket aan uw bank

Een koppeling die erg handig is bij het gebruik van een boekhoudpakket is de bankkoppeling. De koppeling bespaart tijd en voorkomt fouten. Met een automatische bankkoppeling importeert uw boekhoudpakket het overzicht van uw bij- en afschrijvingen in de boekhouding en verwerkt deze automatisch. Deze verwerking geschiedt meestal op basis van het geboekte bedrag in combinatie met een rekeningnummer en/of factuurnummer.

Koppel uw boekhoudpakket aan uw webshop

Een koppeling tussen uw boekhoudpakket en uw webshop bespaart erg veel tijd. Door een koppeling tussen deze twee systemen, verwerkt u alle aankopen automatisch in de boekhouding. U hoeft dan niets meer handmatig bij te houden. Wanneer u naast uw webshop ook betalingsmiddelen koppelt, zoals PayPal en Mollie, verlopen ook de betalingen automatisch. Zo voorkomt u het maken van fouten en houdt u tijd over voor uw onderneming.

Koppel uw boekhoudpakket aan een incassobureau

Helaas komt het soms voor dat een klant niet betaalt. Om te beginnen, stuurt u dan een herinnering, maar wanneer ook dit niet helpt, gaat u verdere stappen ondernemen. Via een koppeling met een incassobureau kunt u een openstaande rekening eenvoudig aanbieden bij bijvoorbeeld het Centraal Invorderingsbureau of DAS Incasso. Zij gaan er dan voor zorgen dat de factuur alsnog betaalt wordt.

Gratis of betaald koppelen

Veel koppelingen met uw boekhoudprogramma zijn helemaal gratis of tot op zekere hoogte. Voor sommige koppelingen wordt echter wel een vergoeding gevraagd. Houd dit goed in de gaten bij het zoeken naar de juiste koppeling.

Meer over boekhoudpakketten vergelijken

Lees ook onze andere blogs over het kiezen van het juiste boekhoudpakket of bekijk de Top 3 beste boekhoudpakketten.