De btw-aangifte

Iedere maand, ieder jaar of ieder kwartaal doen duizenden ondernemers weer de btw-aangifte. Bij het doen van de aangifte geeft u aan hoeveel btw u heeft berekend aan klanten en hoeveel btw leveranciers aan u hebben berekend. Het verschil tussen deze twee bedragen is de btw die u moet betalen aan de Belastingdienst of die u terugkrijgt. Het bijhouden van de btw die u heeft betaald en ontvangen is echter een tijdrovende klus. Daarom is het handig om gebruik te maken van een boekhoudpakket.

Een boekhoudpakket en de btw

Een boekhoudpakket houdt automatisch voor u de stand van zaken bij met betrekking tot de btw. U hoeft meestal alleen aan te geven hoeveel btw u berekent bij een klant of leverancier en verder hoeft u niets te doen. Aan het einde van een periode verstuurt u de btw-aangifte eenvoudig vanuit uw online boekhouding.

Kies het juiste boekhoudpakket

Niet alle boekhoudpakketten maken gebruik van een koppeling met de Belastingdienst. Deze pakketten berekenen wel de btw, maar bieden niet de mogelijkheid om vanuit de online boekhouding de btw-aangifte te versturen. Een boekhoudpakket dat deze mogelijkheid wel biedt, heeft wat ons betreft de voorkeur. Het bespaart tijd en voorkomt bovendien het maken van fouten.

Meer over boekhoudpakketten vergelijken

Lees ook onze andere blogs over het kiezen van het juiste boekhoudpakket of bekijk de Top 3 beste boekhoudpakketten.