Online samenwerken met uw accountant of boekhouder

Waar ondernemers de boekhouding vroeger vaak uitbesteedden aan een accountant of boekhouder, kunnen zij deze tegenwoordig zelf doen met een online boekhoudprogramma. De meeste boekhoudpakketten zijn eenvoudig in gebruik, ook voor mensen zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis. Sommige situaties zijn echter nog altijd erg ingewikkeld. En dan is het fijn als er iemand meekijkt.

Toegang voor uw accountant of boekhouder

Online boekhoudsoftware maakt samenwerken met uw accountant of boekhouder erg gemakkelijk. Meestal bestaat de mogelijkheid om de accountant of boekhouder toegang te geven tot (een deel van) uw boekhouding. Deze kan op die manier uw boekhouding controleren, aanpassen en op orde maken. Zo voorkomt u hoge kosten, omdat uw accountant of boekhouder slechts een controle uitvoert en bovendien vanuit thuis of kantoor kan werken.

Doe de boekhouding in de omgeving van uw accountant of boekhouder

Sommige aanbieders van boekhoudsoftware bieden de mogelijkheid om te boekhouden in een omgeving die is ingericht in de huisstijl van uw accountant of boekhouder. Op die manier kan de accountant of boekhouder altijd het overzicht over zijn of haar administraties bewaren en ingrijpen waar nodig.

Meer over boekhoudpakketten vergelijken

Lees ook onze andere blogs over het kiezen van het juiste boekhoudpakket of bekijk de Top 3 beste boekhoudpakketten.