UBL: facturen automatisch verwerken in de boekhouding

Eén van de belangrijkste redenen voor ondernemers om te kiezen voor een boekhoudpakket is de grote mate van automatisering. Berekeningen worden automatisch uitgevoerd en de btw wordt voor u bijgehouden. Bij veel boekhoudpakketten kunnen inkomende facturen zelfs automatisch worden verwerkt met behulp van een zogenaamd UBL-bestand.

Wat is een UBL-bestand?

UBL staat voor Universal Business Language. Een UBL-bestand is een technisch bestand dat kan worden “gelezen” door bepaalde software. Zo ook door de meeste boekhoudsoftware.

Wat kunt u met een UBL-bestand?

Wanneer u facturen verstuurt vanuit uw boekhoudprogramma wordt er vaak een UBL-bestand meegestuurd. Dit zorgt ervoor dat de ontvangende partij de factuur direct kan verwerken in de boekhouding, mits hun systeem ook geschikt is voor de verwerking van UBL-bestanden. Op die manier hoeft u facturen niet langer handmatig in te voeren.

Kies het juiste boekhoudpakket

Wanneer u op zoek bent naar een (nieuw) boekhoudpakket is het raadzaam om te kiezen voor een pakket dat UBL-bestanden ondersteunt. Kies voor een pakket dat UBL-bestanden kan versturen én ontvangen. Dat bespaart u een hoop tijd.

Meer over boekhoudpakketten vergelijken

Lees ook onze andere blogs over het kiezen van het juiste boekhoudpakket of bekijk de Top 3 beste boekhoudpakketten.