Functionaliteiten van online boekhoudpakketten

Wanneer men een keuze maakt voor een boekhoudpakket is het belangrijk om een aantal wensen voorafgaand op papier te zetten. Voor ondernemers is er vandaag de dag ruime keuze in online boekhoudpakketten. Ieder boekhoudpakket heeft zijn eigen voor- en nadelen, ze verschillen in gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, prijs en in service.

In de wereld van boekhoudpakketten zijn er een aantal grote en kleine spelers actief. De meest bekende boekhoudpakketten zijn Exact Online, Xero, Freshbooks, e-Boekhouden.nl en SnelStart. Deze boekhoudpakketten zijn overigens allemaal online te gebruiken. Men heeft enkel een internetverbinding en een device nodig om te starten met online boekhouden. Men kan met een computer, laptop, tablet of zelfs met een mobiele telefoon online boekhouden.

Als zzp’er bespaart u eenvoudig veel geld door zelf de boekhouding online te doen. U heeft dan namelijk geen boekhouder of accountant nodig om een eigen administratie op te zetten. Een aantal pakketten dat zich specifiek richt op zelfstandige ondernemers, oftewel zzp’ers is: e-Boekhouden.nl, Davilex en SnelStart. Deze online boekhoudpakketten staan voor eenvoudig online boekhouden. In deze boekhoudpakketten wordt niet gesproken in termen als debiteuren en crediteuren, maar in termen als ‘Factuur verstuurd’ en ‘Factuur ontvangen’. Dit maakt het mogelijk om iedereen zelfstandig te laten boekhouden.

Meer over boekhoudpakketten vergelijken

Lees ook onze andere blogs over het kiezen van het juiste boekhoudpakket of bekijk de Top 3 beste boekhoudpakketten.